THUISJACHT: Wonen in Turnhout - da’s harten troef!


30/03/2024

Turnhout heeft tal van troeven achter de hand. De Speelkaartenstad biedt een mix van cultuur en groen. Zo kan je genieten van zowel het bruisende stadsleven als even terugtrekken in de omliggende natuur. Een blik op wonen in deze bruisende stad.

(Lees verder onder de foto)

Bakermat van de Binken

“Turnhout is een bijzondere plek om te wonen. Door z’n veelzijdigheid spreekt het een zeer divers publiek aan. Je hebt een levendig stadscentrum met tal van horecazaken, musea en winkels”,vertelt Bas Van Schaik van Domestic Makelaars Turnhout. “Maar ook de natuurliefhebber vindt hier zijn (wandel)weg.” Turnhout is namelijk omgeven door Vennengebied.

Even ontsnappen aan de drukte? Dan biedt ‘De Liereman’ in Oud-Turnhout de geknipte oplossing. Het natuurpark is namelijk uitgeroepen tot stiltegebied. Enkel streekeigen geluiden zijn er te horen.

“In Oud-Turnhout is het vooral rustig wonen. Zo is Villawijk De Lint geliefd om zijn afgelegen ligging en hoog veiligheidsgevoel”, zegt Van Schaik.

Groen in de stad

“De jachthaven is een mooi voorbeeld van groen in de stad. Het is de verzamelplaats bij uitstek voor wandelaars en fietsers. Maar ook voor een gezellig terrasje kan je hier terecht. Het is dus geen verrassing dat dit een gegeerde plek is om te wonen.”

Een alternatief voor deze locatie is de toekomstige nieuwbouwwijk Heizijde. Huizen en appartementen omgeven door bos en hei op een boogscheut van het centrum. “Deze ‘urbanisatie’ trekt een waaier van mensen aan”,legt Bas uit. Zowel gezinnen, ouderen als alleenstaanden hebben interesse in dergelijke projecten.

Een ander staaltje groen is het Stadspark. Een siertuin met waterpartijen en dreven omgeven door statige bomen. Een stoomtreintje, zwembad, plaats voor sport en spel maken van dit park een trefpunt voor gezinnen en sportievelingen. Tijdens het Pinksterweekend zakken talloze Turnhoutenaren af naar de Stadsparkfeesten. Een feestelijke ontmoeting van sport, live muziek en animatie.

Mooi in zijn historie

Turnhout is bezaaid met geschiedkundige eyecatchers. Het Gerechtshof had voordien verschillende functies. Oorspronkelijk was het de verblijfplaats van de hertogen van Brabant. De Kempense hoofdstad huisvest UNESCO Werelderfgoed. Geef je ogen de kost op het Pleinbegijnhof, gekenmerkt door charmante witte huisjes.


Ook in de omgeving spot je historisch erfgoed. De Priorij van Corsendonk in Oud-Turnhout bijvoorbeeld, doet vandaag dienst als hotel.


De stad biedt voer voor de cultuurfanaat. Zo kan je talloze voorstellingen meepikken in cultuurhuis De Warande of verschillende musea bezoeken. Waaronder het Speelkaartenmuseum.


“Vroeger was de Grote Markt een echte hotspot. Zoals eerder aangehaald, is de interesse verschoven naar de nieuwe Kaai. Toch trekken veel inwoners naar de stad om te genieten van de gezellige stadsdrukte.”

© Stramien cv

Vlot verbonden

De verschillende bedrijven- en industrieparken bieden werkgelegenheid dicht bij huis.

“Turnhout is vlot bereikbaar en centraal gelegen. Je bent op een steenworp verwijderd van de E34. Op een half uurtje sta je in Antwerpen of Eindhoven.”, zegt Bas van Domestic. “Met het Openbaar Vervoer ben je snel op weg. Zo zijn er rechtstreekse verbindingen naar verschillende grote steden.”
Ook fietsers bewegen zich vlotjes door de omgeving over de verscheidene fietssnelwegen.

En zo… leiden alle wegen naar Turnhout.

Turnhoutse vastgoedtip: "vernieuwbouwproject" Merodelei

SNEAK PREVIEW: in het gebouw van de voormalige Fortisbank in de Merodelei zal een "vernieuwbouwproject" ontspringen. Het gebouw zal onderverdeeld worden in: 

  • Casco kantoorruimte 200m²
  • Woning 2 à 3 slpks 181m²
  • 2 slpk appartement van 129m²
  • Riante penthouse met 3 slpks van 233m²
  • 1 slpk app van 74m²
  • Riante duplex penthouse 194m² met 4 slpks en terras van 41m²

Alle units zullen BEN-woningen worden met de meest energiezuinige technieken (warmtepomp/vloerverwarming etc). Er zullen ook 4 autostaanplaatsen voorzien worden en kelderbergingen.

Interesse in dit project? Contacteer Bas voor een afspraak of meer informatie: bvs@domestic.be of 0468 48 11 22


Op zoek naar een woning in Turnhout?

Op zoek naar een woning in Turnhout?

Kantoor Turnhout wordt bemand door makelaars Bas en Christophe. Ze vormen een geolied team dat thuis is in de regio. 

Contacteer kantoor Turnhout
Vraag een schatting aanGratis schatting