THUISJACHT: Bas van Schaik - Vlot, professioneel & persoonlijk


31/03/2024

Bas van Schaik runt samen met Christophe Wouters het kantoor van Domestic in Turnhout. Deze doorgewinterde makelaar neemt regio Turnhout & Oud-Turnhout voor zijn rekening. Bas werkt en woont al ettelijke jaren in deze streek. Dat maakt dat hij elk hoekje en kantje van zowel de omgeving als vastgoed kent.

Werken en wonen in de hoofdstad van de Kempen

“Ik werk éxact zes jaar voor Domestic”, zegt Bas terwijl hij op zijn horloge kijkt. “Werken en wonen in Turnhout heeft tal van troeven. De gezellige stadsdrukte afgewisseld met de groene omgeving, de vlotte bereikbaarheid en druk verenigingsleven maken deze regio aantrekkelijk.” Dat brengt Bas ook over op potentiële klanten.


Als hij één woord op de werkwijze van Domestic moet plakken, kan hij niet kiezen. “Ik ga voor ‘persoonlijk’ en ‘professioneel’. We zijn geen ‘fabriek’. Dat voel je.”


“Elk aspect van vastgoed nemen we bij Domestic onder handen. Ik sta de klant bij tijdens iedere stap van het traject. We zijn met veertien collega’s en krijgen de vrijheid om te werken op onze eigen manier.” 

Werken met vertrouwen...

“Als makelaar moet je thuis zijn in verschillende rollen. Zo ben je een beetje jurist en soms zelfs psycholoog.” Dankzij verschillende jaren ervaring op de teller, leerde hij de juiste vragen stellen.

“Door de jaren heen, kom je in verschillende situaties terecht. Net door een goede kennis van wetgeving, opgedane ervaring en knowhow, kan je pasklare oplossingen aanbieden. Dat stelt de klant gerust en geeft vertrouwen. Eigenlijk is dat laatste een van onze hoofdtaken.”

De vastgoedspecialist schetst een situatie waarin hij zijn vaardigheden optimaal kan benutten. “Het komt voor dat klanten een woning op plan kopen. Dan loopt de afbetaling op korte termijn naargelang de werken vorderen. Ik probeer er steeds voor te zorgen dat ze tijdig de betaling ontvangen van de verkoop van hun eigen woning. Een ideaal scenario is wanneer de kopers in hun eigen huis kunnen blijven tot ze de sleutel van hun nieuwbouw ontvangen. Wanneer dat lukt, geeft dat enorm veel voldoening.”

...zonder script

Volgens van Schaik bestaat er geen script voor zijn job. “Vastgoed is vaak zware materie. Een goede makelaar maakt deze luchtiger, verstaanbaar en persoonlijk. Bij Domestic werken stuk voor stuk specialisten die de Kempen en de klant een warm hart toedragen. Zo zal je zien dat onze GSM-nummers op de website staan mét een foto. Je weet exact bij wie je terechtkomt.

Kempense kopers

Of er zoiets als de Kempense klant bestaat? Bas vertelt waar de Kempenaar specifiek naar zoekt. “Meestal instapklaar zonder dringende kosten. Tegenwoordig is een goede EPC-score ook belangrijk. Uiteraard geeft een tuin of buitenruimte extra meerwaarde.”

Maar ook renovatieprojecten zijn in opmars. “Speciallekes met bijzondere karakteristieken of hoeves waar wat werk aan is, scoren tegenwoordig ook goed. Mensen kopen een thuis. Als deze woningen de perfecte match vormen, kan het snel gaan.”

Over de toekomst van wonen, besluit de vastgoedspecialist dat we dat vooral compacter zullen doen. “We stappen af van de klassieke gezinsstructuur. Koppels blijven langer apart wonen. Er zijn meer alleenstaanden. Daarom geloof ik dat we kleiner gaan wonen.”

Domestic Dillema

✅ Huis / Appartement

✅ Frietjes / Pizza

Mailen / ✅ Bellen

Weekend in de natuur / ✅ Citytrip

✅ Gezellig Dorp / Grote stad

✅ Landelijk / Strak


Vastgoed kopen of verkopen in Turnhout?

Vastgoed kopen of verkopen in Turnhout?

Verkopen, verhuren, nieuwbouw, appartement, woning of bouwgrond? You name it. Bas kan het!

Contacteer Bas
Vraag een schatting aanGratis schatting