THUISJACHT: Mol - Meer dan groen wonen


11/03/2024

Mol is de verzamelplaats van twaalf gehuchten, bijna veertigduizend inwoners en ontelbaar mooie plekken. Het levendige centrum is omringd door groen en meren. Kortom: het weidse walhalla voor de wandelaar en de definitie van ‘stad met een dorpsgevoel’.

(Lees verder onder de foto)

© CORES Development

Te ontdekken in dit artikel:

Troeven in Mol:
- Dorpsgevoel in de stad met veel mogelijkheid aan activiteiten
- Gezinsvriendelijk
- Centrale ligging in de Kempen

Molse Parels:
- Het Zilvermeer en omgeving
- Belse Bossen
- Zillelande

Tweede grootste gemeente

Mol ligt centraal in de Kempen - midden in de Noorder- en Zuiderkempen. Door zijn omvang spreekt het een divers publiek aan. Het is namelijk de tweede grootste gemeente van provincie Antwerpen. De gelijknamige stad neemt de eerste plaats in.

De Nete kabbelt door het stadscentrum. De waterweg loopt parallel met de winkelstraten. De Lakenmakersstraat, het Rondplein en de Corbiestraat zijn bezaaid met boutiques, ketens en horecazaken.

De gemeente zelf bestaat ettelijke eeuwen. De naam komt van het middeleeuwse ‘Molle’. Vernoemd naar het typisch Kempense zand en bos. Het is uitgestrekt over twaalf gehuchten: Achterbos, Centrum, Donk, Ezaart, Ginderbuiten, Gompel, Heidehuizen, Millegem, Rauw, Sluis, Wezel en Postel.

Mollenaars zijn stevig verankerd in hun gehucht.

“Mollenaars zijn stevig verankerd in hun gehucht. Zo verhuizen inwoners van bijvoorbeeld Ezaart moeilijk naar een andere plek. Ze hechten veel belang aan dat typische dorpsgevoel waar iedereen iedereen kent.”, zegt Mats Aarts van Domestic Mol. 

Werk en plezier op een steenworp van je thuis

Verschillende industriezones en bedrijvenparken horen bij het Molse landschap. De bekendste fabriek draagt én levert een ‘Mmm…’ op. Snackgigant Mora maakt namelijk deel uit van de verschillende bedrijven die deze Kempense gemeente rijk is.

Trek je graag de grote stad in? Dankzij een centrale ligging aan de E34 sta je op een half uurtje in Antwerpen of Eindhoven.
Doorkruis het Kempense landschap in een oogwenk. Balen, Dessel en Turnhout zijn vlakbij. Dankzij de fietsostrade geraak je vlot met de fiets in de omringende gemeenten.
Spaar de benen en neem het openbaar vervoer. Ook met de trein of bus ben je zo onderweg.

Kortom: Mol pleziert stadsmensen die belang hechten aan een dorpsgevoel.

Van het ruisen van de bladeren naar avontuur

“Mol is het walhalla voor de fietser en wandelaar. Het is omgeven door verschillende bossen en meren. Zo kan je rustig wandelen aan de Abdij van Postel of de Belse Bossen ontdekken”, tipt Aarts. 


Voor wie het wat avontuurlijker mag zijn, kan terecht in Port Aventura. Thuishaven van verschillende watersporten. Ook voor gezinnen zijn er tal van activiteiten. Veel Mollenaars trekken naar De Keiheuvel of het Zilvermeer voor een namiddag ontspanning.


De gemeente staat bekend om haar vele verenigingen. Zo zijn er verschillende jeugdbewegingen waaruit de Molse jeugd kan kiezen. Ook aan scholen is er geen gebrek. 


Door het bedrijvige verenigingsleven is Mol een broedplaats voor verschillende jaarlijkse events. Zo zet het ieder jaar een gehucht in de spotlight met bijbehorende festiviteiten. Kijk je ogen uit tijdens de Lichtstoet of dans de benen vanonder het lijf tijdens het Sunrise Festival. Pennenzakkenrock is dan weer ideaal voor de kinderen. 

© CORES Development - Zilvermeer

Molse Vastgoedtip: Zillelande

“Een project om in de gaten te houden in deze regio, is Zillelande. Een nieuwbouwproject aan de Heilandse Zille. Er komen 350 woonunits in verschillende vormen met in het midden een park van 1 hectare. Dat is interessant voor gezinnen en oudere mensen, maar even goed voor alleenstaanden”, meent Mats.

Studio's, 2 en 3 slaapkamerappartementen en penthouses
Vanaf 229.500 euro
Meer info en prijzen - Zillelande

© Cores Development - Zillelande 


Test

Op zoek naar een woning in Mol?

We nemen je graag mee door het actueel aanbod en wandelen je van A-Z door de stappen van de aankoop en verkoop van je woning. Ook voor het huren en verhuren van panden staan onze makelaars klaar.

Contacteer kantoor Mol
Vraag een schatting aanGratis schatting