THUISJACHT: Mats Aarts - maakt vastgoed gemoedelijk


12/03/2024

“Een huis moet een karakter hebben”, zegt vastgoedmakelaar Mats Aarts lachend. Hij staat mee aan het roer van het Domestic kantoor in Mol. Temidden in het ‘walhalla voor de wandelaar’, bewandelt hij ieder dossier op zoek naar interessante ‘karakters’. Steeds met de klant op kop.

Begrip in de streek

“Domestic staat stevig verankerd in de Kempen. Daardoor vertrouwen we op een groot netwerk. Bij ons op kantoor ben je niet zomaar een nummertje. We leggen samen het hele parcours af. Of het nu om verhuur of verkoop gaat - ons doel is om elke klant te ontzorgen” ,zegt Mats.


Dat gaat volgens de makelaar op een gemoedelijke manier. “Ik probeer de mensen steeds op hun gemak te stellen. De dossiers te behandelen met de glimlach. In de Kempen heerst nog steeds het gevoel van ‘doe maar gewoon’ (lacht). Dat uit zich ook in mijn aanpak: what you see, is what you get.”


Mats vat de werkwijze van Domestic samen in één zin. “Wij voorzien persoonlijk advies op maat van de klant. Mensen willen vooral gehoord en geholpen worden. Als makelaar krijg je te maken met een divers publiek. De correcte service blijft voor iedereen hetzelfde.”


Als vastgoedspecialist kom je soms voor verrassingen te staan. “Gho, ik maakte al talloze situaties mee. Zo greep er eens een hond mijn broek vast of contacteerden ze me voor een fotowedstrijd. Dat hoort er allemaal bij”, grinnikt Mats. “Maar één van de mooiste zaken aan mijn job, is de dankbaarheid van de mensen.”


Huis met een smoel

“Uiteraard liggen woningen met een goede EPC-waarde beter in de markt. Zeker met de aanstormende renovatie verplichtingen. Sinds de afgelopen coronacrisis zijn terrassen en tuinen hyper belangrijk geworden” ,besluit Mats.

Toch doen woningen met een uniek karakter het geweldig goed op de markt.

“Zo hadden we een huisje met een leuke gevel in ons portfolio. Toffe, charmante huizen - kortom: woningen met karakter - trekken heel wat kopers aan. De telefoon stond toen roodgloeiend”, vertelt Aarts.

(Lees verder onder de foto)

De Mollenaar

Of het publiek van dit Molse kantoor een aangepaste aanpak vereist? Mats merkt vooral op dat de Mollenaren - verspreid over verschillende gehuchten - vooral in hun eigen dorp willen blijven.

“Zo willen mensen van bijvoorbeeld Ezaart in Ezaart blijven. Ze zijn verankerd in hun eigen omgeving. Terwijl Mol een zeer diverse en grote regio is. Het is er rustig en groen wonen. Eigenlijk kan je deze streek het ‘Walhalla voor de Wandelaar’ noemen.”

Fun van begin tot einde

De mensen van Domestic organiseren regelmatig lanceringsevents van nieuwbouwprojecten.

“Zo was de launch van de Zevenster in Retie een waanzinnig succes. Het project omvat verschillende woningen en handelspanden op de Markt. Het was een knotsgekke dag… Fun van begin tot einde!”, glundert Aarts. 

Domestic Dillema

✅ Huis / Appartement

Pizza / ✅ Frietjes

✅ Bellen / Mailen
✅ Citytrip / Bergtocht
Grote stad / ✅ Gezellig dorp

✅ Landelijk / Modern


Vastgoed kopen of verkopen in Mol?

Vastgoed kopen of verkopen in Mol?

Ben je de weg kwijt in een van de elf gehuchten van Mol? Geen nood, Mats & Els wijzen je de weg. Ze kennen Mol, Balen, Meerhout en zelfs Limburg als hun broekzak.

Contacteer onze makelaars
Vraag een schatting aanGratis schatting