THUISJACHT: Lille - landelijk wonen met een hart voor lokaal


13/04/2024

Groen en gezellig wonen: dat is Lille. Deze gemeente verbindt vier dorpen: Lille, Wechelderzande, Poederlee en Gierle. Met meer dan tachtig kilometer aan wandelpaden en een uitstekende ligging aan belangrijke verkeersaders ben je zo op weg. 

(Lees verder onder de foto)

Te ontdekken in dit artikel:

Troeven van Lille:
- Garantie op groen door het ontbreken van industrie.
- Uitstekende verbinding voor ontspanning, sport en werk door de vele wandelpaden en belangrijke verkeersaders.
- Gezinsvriendelijk.

Lilse Parels:
- Krawatencross
- Lilse Bergen
- Natuurgebieden

Groene, Kempense parel

Lille stond vroeger bekend om zijn bloeiende diamantnijverheid. Nu is het een groene, Kempense parel bestaande uit vier dorpen: Lille, Wechelderzande, Poederlee en Gierle. Met een Achtzalighedenboom als spreekwoordelijke mascotte, kan je ervan op aan dat groen hier primeert.

De Krawaten zijn met 16 000. Ze troepen jaarlijks samen voor de befaamde cyclocross-wedstrijd ‘de Krawatencross’. Het is dus geen verrassing dat de wereldberoemde Wout van Aert hier zijn eerste heuvels op- en af reed.
Christophe Wouters van Domestic Turnhout beoefende als jongeling dezelfde hobby. “Het is hier het paradijs voor de fietser, mountainbiker of wandelaar. De vele fiets- en wandelpaden maken van Lille en de omringende dorpen een uitstekend oefenterrein voor beginnende coureurs”, knipoogt hij.
Groene wandelpaden vervlochten met verbindingswegen maken zowel werk als ontspanning uitstekend bereikbaar.

“Zo merken we dat veel mensen uit centrumsteden naar Lille trekken. Hier geniet je van rust van de natuur maar rijd je zo de E34 op waardoor je snel terug in Antwerpen staat”, zegt de vastgoedspecialist.

Natuur als deel van je interieur

“Projecten zoals Heiend maken van deze regio een trekpleister voor jong en oud. Het is een nieuwbouwproject in zonevreemd gebied.” zegt Christophe. De natuur maakt dus een belangrijk deel uit van het interieur.

De vier dorpen zijn bezaaid met mooie alternatieven voor zulke projecten. Door een ligging aan verschillende natuurgebieden waaronder Den Haert en de Kempense Beemden bestaat een kwart van Lille, Wechelderzande, Poederlee en Gierle uit groen. Industriezones ontbreken waardoor je zeker bent van een woonplaats waar vooral rust heerst.

“De randgemeenten liggen vlak bij elkaar en zijn eigenlijk gelijkwaardig qua ligging”, meent Christophe.

Lokaal plezier voor gezinnen

De vele activiteiten voor de jeugd maken deze vier dorpen aantrekkelijk voor jonge gezinnen.
Zo trekken ze naar de Lilse Bergen waar de kinderen kunnen ravotten. Of brengen ze een bezoekje aan hét begrip in Wechelderzande: ‘Speelstad’.


Verder zet deze gemeente duchtig in op kinderopvang. Er is een bovengemiddeld aantal plaatsen aanwezig.


De vele jeugd- en sportverenigingen zijn bereikbaar met de fiets. Kinderen kunnen terecht in de verschillende kleuter- en lagere scholen. Middelbare scholen vind je dan weer in de omringende gemeenten Herentals en Turnhout. Ze zijn toegankelijk met de fiets of het openbaar vervoer.


Maar ook de vele fuiven georganiseerd door verschillende jeugdverenigingen zijn goed bereikbaar. “Je rijdt met twintig met de fiets in colonne naar de fuif. Een echt dorpsgevoel geeft dat” lacht Christophe.

© Kempen.be


Op zoek naar een woning in Lille?

Op zoek naar een woning in Lille?

Kantoor Turnhout wordt bemand door makelaars Bas en Christophe. Ze vormen een geolied team dat thuis is in de regio. Samen zijn ze goed voor meer dan 10 jaar vastgoedervaring.

Contacteer onze makelaars
Vraag een schatting aanGratis schatting