THUISJACHT: Buitengewoon Wonen in Beerse


06/04/2024

Beerse is een gemeente met veel facetten. De oude kleiputten verraden het verleden van steenbakkerijen. Vandaag maken ze deel uit van een uniek landschap. Met een ligging aan belangrijke verkeersaders en het kanaal Dessel-Schoten, leiden bijna alle wegen naar het Kempense dorp. Te voet, met de wagen, fiets of - zelfs - per boot. 

(lees verder onder de foto)

Bevallig wonen

“Beerse is een gezellig dorp met veel horecagelegenheden en winkels. Aan sociaal leven is er dus geen gebrek. Hier kent iedereen elkaar door een bedrijvig verenigingsleven”, zegt Olivia Caers van Domestic Makelaars.

Het is een hechte gemeenschap met zin voor traditie. “Zo is het nieuwjaarszingen elk jaar een echt feest. Jong en oud komen samen aan de gezellige jeneverstandjes. Kinderen gaan van deur tot deur zingen. Een traditie die op veel plaatsen verloren gaat, maar leeft in Beerse”, vertelt Olivia.
Ook een zweempje geschiedenis is nooit ver weg. De verschillende historische gebouwen geven het centrum cachet. Het voormalige gemeentehuis - het Tempelhof - is een prachtig gebouw. Nu is het een gemeenschapshuis gecombineerd met een heemkundig museum. Het aanpalende Koetshuis doet dienst als bakkerijmuseum.

Als makelaar kent Olivia haar regio door en door. “Beerse is vooral een gemoedelijke plaats om te wonen. Veel inwoners willen in de regio blijven. Den Hout is bijvoorbeeld een wijk die hard in trek is bij gezinnen. 
De vrijstaande huizen in Den Abt zijn ook populair. Al spreken we dan over een andere prijsklasse. Verder zijn er residentiële wijken met op te frissen woningen. Die beschikken dan weer over veel buitenruimte.”

Buitengewoon bereikbaar

De inwoners van Beerse zijn met 18 000. Een voor een zijn ze snel op weg. Olivia zet deze troef graag in de verf. “Verschillende invalswegen doorkruisen Beerse. Het ligt op een steenworp van Turnhout, Antwerpen, Eindhoven en Breda. De E34 en E19 fungeren als belangrijke verkeersaders.”

In Beerse zijn er enkel kleuter- en lagere scholen. Veel studenten pendelen naar Turnhout of Malle met het openbaar vervoer.

Een uitgebreid netwerk van fietspaden en het jaagpad langs het kanaal maken van het Kempens dorp een paradijs voor de fietser. Voor een plezierritje kan je rekenen op talrijke knooppuntroutes.

Bijzonder landschap

In Beerse vind je ook industrie en nijverheid. Steenbakkerijen maken een groot deel uit van de lokale geschiedenis. Vandaag zijn de overblijvende kleiputten verweven met de natuur tot een bijzonder landschap.

“Beerse is een dorp maar heeft enorm veel te bieden. Janssen Pharmaceutica is bijvoorbeeld een enorm grote werkgever”, aldus Olivia. Meer dan 4000 werknemers doorkruisen dagelijks de gemeente.
Verder zijn er verschillende bedrijvenzones, waaronder Beerse-Zuid, De Meiren en Lilsedijk.

Naast het geraas van het bedrijfsleven, is er wonderwel veel plaats voor natuur.
Een twintigtal natuurgebieden en bossen waaronder Het Blak, het Giels Bos, Velderheide, ... bieden inspiratie voor verschillende wandel- en fietstochten. 

Vastgoedtips in Beerse

In Beerse vind je een mooi aanbod aan vastgoed, variërend van appartementen tot woningen, zowel nieuwbouw als bestaande panden.

Appartementen

Ruim gerenoveerd appartement met 2 slaapkamers en garagebox
285.000 euro
Meer informatie

Nieuwbouwappartement met 2 slaapkamers
305.000 euro
Meer informatie

Huizen

Gezellige gezinswoning met 3 slaapkamers
285.000 euro
Meer informatie

Moderne BEN nieuwbouwwoning (casco) met 3 slaapkamers
364.000 euro
Meer informatie

Vraag een schatting aanGratis schatting