Desselse garage maakt plaats voor nieuwbouwproject


26/01/2023

In het centrum van Dessel zal de gekende PVM-Garage in de Lorzestraat plaats maken voor een nieuw residentieel project. Het is maar één van de meerdere nieuwbouwprojecten die in Dessel op stapel staan.Residentie D’Oase wordt een eigentijds modern woonproject met 15 energiezuinige BEN-appartementen. ‘Het project werd ontworpen door TRIAS-architecten uit Turnhout en de werken zullen nog dit voorjaar starten’ verduidelijkt Wim Gijs van Domestic Makelaars. ‘Kandidaat-kopers hebben de keuze uit appartementen met 1,2 of 3 slaapkamers. Alle tuintjes en terrassen zijn naar het zuiden gericht. Er komt voor de bewoners een grote ondergrondse parkeergarage.’

Wim Gijs is blij dat er in D’Oase al een 3-tal appartementen verkocht zijn. ‘Dessel is een aangename gemeente om te wonen met veel natuur, water en sportmogelijkheden. Ook de ligging is interessant met een vlotte toegang naar de E34 en centrumsteden als Mol, Geel en Turnhout in de buurt.’

Dessel in nieuwbouw opmars

Bij Domestic Makelaars merkt men dat projectontwikkelaars de weg naar Dessel hebben gevonden. Geert Vanderhoydonck is kantoorverantwoordelijke in Dessel en verkocht vorig jaar in de verkaveling Elsakker een 10-tal woningen in opdracht van de Oost-Vlaamse ontwikkelaar Ipon. Nu verkoopt Geert in dezelfde woonwijk 6 woningen van bouwbedrijf RDK uit Rijkevorsel.In Witgoor verrijzen momenteel 10 appartementen in de schaduw van de kerk. ‘In Residentie Kerkzicht zijn ook de eerste appartementen verkocht. De werken schieten goed op en het project krijgt nu echt goed vorm’ vertelt Geert.
Domestic Makelaars stelt vast dat de verkoop van nieuwbouwappartementen in de Kempen geen terugval kende ondanks de onzekere tijden. ‘Door de energiecrisis zijn kopers zich meer gaan focussen op het E-peil van vastgoed. Nieuwbouwappartementen beantwoorden aan de strengste eisen op het vlak van isolatie, ventilatie en duurzaamheid’ licht Geert toe. ‘En ook vastgoedinvesteerders vinden nog steeds vlot de weg naar nieuwbouw. De financiële markten presteerden zeer slecht in 2022 en dus biedt vastgoed een veilig alternatief. In Dessel in het bijzonder is het huidige aanbod aan huurappartementen nog relatief beperkt. Beleggers mmoeten dus niet vrezen voor leegstand of een overaanbod.

Op zaterdag 11 februari gaat de verkoop van residentie D’Oase officieel van start. Geïnteresseerden zijn van harte welkom in het kantoor aan de Markt van Dessel.

Infodag nieuwbouwprojecten Dessel:

  • Projecten: Lancering d'Oase - Kerkzicht - Elsakker woningen
  • Wanneer? Zaterdag 11 februari van 10u tot 15u 
  • Waar? Kantoor Dessel: Markt 5 - 2480 Dessel
  • Iedereen is van harte welkom. (Geen registratie nodig.)
Vraag een schatting aanGratis schatting