Hoe snel geraakt mijn woning verkocht?


08/02/2021

Als je je woning verkoopt, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk een deal sluiten. Hoe snel jouw woning verkocht geraakt, hangt af van verschillende factoren. Wil je weten welke, lees dan snel verder.

De vraagprijs

Natuurlijk speelt de vraagprijs een belangrijke rol in de snelheid waarmee jouw pand verkocht geraakt. Heb je die realistisch bepaald? De waarde van je huis hangt af van een aantal facetten, zoals de ligging ervan (op het platteland, in het dorp of midden in de stad), het bouwjaar, de bewoonbare oppervlakte, de afwerking, de welvarendheid van de streek en natuurlijk van de wet van vraag en aanbod.

Graag advies? Bij Domestic Makelaars is de schatting van de waarde van jouw pand geheel vrijblijvend en gratis. We hebben meer dan 15 jaar ervaring en zijn goed op de hoogte van de evolutie van de prijzen in onze regio.

De staat van je woning

Is je huis of appartement in orde? Wij merken op dit moment een grote vraag naar instapklare woningen. Een frisse en verzorgde indruk is dan ook belangrijk. Niet iedereen kan door rommel of kleine herstellingen kijken. Probeer zoveel mogelijk minpunten te herstellen.

Aantrekkelijke publiciteit

Het zoekertje voor je woning moet aantrekkelijk en informatief zijn. Is alles goed omschreven en is alle nodige informatie aanwezig? Zijn er mooie foto’s die uitnodigen tot een - al dan niet online - bezoekje? 

Domestic Makelaars zet heel wat kanalen in om kandidaat kopers voor jouw woning aan te trekken. We werken samen met een professionele fotograaf om jouw woning netjes en correct in beeld te brengen. We publiceren jouw zoekertje op Immoscoop en Immoweb, maar ook op een gepersonaliseerde website op basis van het adres van jouw pand. Wij plaatsen borden voor het pand en adverteren in geschreven pers zoals ’t Gazetje, De Streekkrant en Gazet van Antwerpen. Tot slot maken we reclame voor jouw huis of appartement op onze Facebook-pagina en op onze eigen website.

Domestic Makelaars beschikt over een netwerk van potentiële kopers

Onze makelaars bouwden door de jaren heen een sterk netwerk op van potentiële kopers en beschikken over een uitgebreide databank van kandidaat kopers. Zij kunnen op onze website een specifieke zoekopdracht ingeven, en krijgen dan automatisch bericht wanneer een pand aan hun vraag voldoet.

Het verkopen van een pand is vaak een grote stap. Wij snappen als geen ander dat dit om persoonlijke en vertrouwelijke begeleiding vraagt en begeleiden onze kopers en verkopers van a tot z.


Hulp nodig bij het verkopen van jouw woning?

Hulp nodig bij het verkopen van jouw woning?

Geen probleem. Wij starten steeds met een waardebepaling van jouw vastgoed. Het is van essentieel belang dat je met een correcte en haalbare verkoopprijs het verkoopproces start.

Vraag een GRATIS schatting aan van je woning
Vraag een schatting aanGratis schatting