Welke periode is ideaal om je huis te verkopen?


10/02/2021

Je beslist om je woning te koop te stellen. Ook op de huizenmarkt speelt de wet van vraag en aanbod. Bestaat er dan zoiets als de ideale periode om je huis te verkopen?

Wel, elk seizoen heeft zijn charme. En de ene periode is gunstig voor gezinnen met kinderen, en de andere periode werkt beter voor koppels. Bij Domestic Makelaars merken wij dat er in de lente en in de herfst net iets meer panden verkocht worden. Waarom dan?

De lentezon geeft energie

De lente is de beste periode. Na een lange, donkere, natte winter lokt het lentezonnetje de mensen naar buiten. Het is het moment waarop veel mensen op zoek gaan naar een nieuwe woning. Als verkoper heb je dan het voordeel dat potentiële kopers je woning en tuin in mooi daglicht kunnen zien. Bovendien kan de koper na de ondertekening van de akte in de zomermaanden verhuizen, wat prettig is voor gezinnen met kinderen.

In de lente is er dus een grote vraag naar woningen, maar tegelijk stijgt dan ook het aanbod in de vastgoedmarkt, en heb je dus veel concurrentie. 

Een goede nazomer

In de herfst is er minder concurrentie maar zijn er ook minder potentiële kopers. Na de zomermaanden is de bankrekening minder gevuld en kijkt men tegen nieuwe kosten aan: de kinderen gaan weer naar school en de feestdagen komen er aan. Toch is de herfst de tweede beste periode van het jaar om je woning te verkopen, vooral als we genieten van een mooie nazomer. Ook dan is het licht prachtig. Kandidaat kopers die al wat langer op zoek zijn naar hun droompand willen dat graag voor de winter gevonden hebben.

Is dit exacte wetenschap? Nee… Zet gerust je huis of appartement te koop wanneer het voor jou het beste uitkomt. Een leuke woning voor de juiste prijs verkoopt zichzelf, eender wanneer.

Domestic Makelaars ontzorgt

Domestic Makelaars ontzorgt en helpt je om jouw woning te verkopen. De schatting van de waarde van jouw pand is geheel vrijblijvend en gratis. We hebben meer dan 15 jaar ervaring en zijn goed op de hoogte van de evolutie van de prijzen in onze regio.
Wij nemen zowel de volledige administratie als de publiciteit rond je woning in handen. We regelen de bezichtigingen, doen de onderhandelingen, stellen de verkoopovereenkomst mee op en begeleiden jou en de koper tot en met de notariële akte en de sleuteloverdracht.

Het verkopen van een pand is vaak een grote stap. Wij snappen als geen ander dat dit om persoonlijke en vertrouwelijke begeleiding vraagt.


Sta je op het punt om je woning te verkopen?

Hulp nodig bij het verkopen van jouw woning?

Geen probleem. Wij starten steeds met een waardebepaling van jouw vastgoed. Het is van essentieel belang dat je met een correcte en haalbare verkoopprijs het verkoopproces start.

Vraag een GRATIS schatting aan van je woning
Vraag een schatting aanGratis schatting