[GVA] Makelaar zet 20 woningen en 28 appartementen ‘Atoomdorp’ te koop


29/06/2021

Mol - Domestic Makelaars is gestart met de verkoop van onder meer 20 rijwoningen, 28 appartementen en zes villa’s van de Residentiewijk in Mol, in de volksmond ook bekend als ‘Atoomdorp’. De wijk wordt sinds 2019 grondig gerenoveerd.

Door Tommy Maes voor GVA - 29/06/2021

De Residentiewijk aan de Boerentang in Mol is ook in de streek bekend als het ‘Atoomdorp’. De modernistische wijk werd eind jaren ‘50 gebouwd om werknemers van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) te huisvesten. De gebouwen zijn ook beschermd als erfgoed.

Bouwgroep Cordeel is sinds 2019 bezig met een totale renovatie van de wijk. Daarbij worden alle rijwoningen, villa’s en appartementsgebouwen volledig gemoderniseerd. Ondertussen is de tweede fase van het renovatieproject bezig, waardoor Domestic Makelaars is gestart met de verkoop van 20 gerenoveerde rijwoningen, 28 appartementen en zes villa’s die telkens bestaan uit twee gekoppelde woningen.

De woningen beschikken telkens over drie slaapkamers en een tuin. De woningen maken gebruik van een nieuw warmtenet om de woningen te verwarmen, intelligente ledverlichting en elektrische laadpalen voor fietsen en wagens. De appartementen hebben bijna allemaal drie slaapkamers en een terras, verspreid over twee gebouwen.

“De rijwoningen en appartementen die worden gerenoveerd, worden verkocht onder het stelsel van 6% BTW”, zegt Peter Sledsens van Domestic Makelaars. “De unieke ligging aan het water en de bosrijke omgeving zijn zeker aantrekkingspunten van de Residentiewijk. Ook de bijzondere architectuur spreekt velen aan. En uiteraard is het milieuvriendelijke aspect een belangrijke troef.” De oplevering van de nieuwe reeks woningen is gepland voor 2022.

- Artikel te lezen op GVA.be: https://www.gva.be/cnt/dmf20210629_94005190

Meer informatie over deze projecten 👇Vraag een schatting aanGratis schatting