Relancemaatregel: 6% btw voor afbraak en heropbouw


06/01/2021

Koop je een bestaand gebouw dat je wil afbreken om vervolgens een nieuwe woning te bouwen? Dan kan je genieten van een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van de gebruikelijke 21%. Deze nieuwe relancemaatregel loopt niet alleen in de 32 centrumsteden, maar in het hele land en is geldig tot 31 december 2022.

Sinds 1 januari 2021 kan je van deze nieuwe maatregel genieten. Die is niet alleen voor initiatiefnemers van de sloop en heropbouw. Ook eigenaars die instappen in een project, zoals co-housingprojecten of eigenaars die aankopen via een bouwpromotor, genieten mee.
Er zijn wel wat voorwaarden gekoppeld. Zo moet een gebouw afgebroken worden, en moet er een nieuwe woning heropgebouwd worden. Het afbreken en heropbouwen moet door dezelfde persoon gebeuren.
Bovendien moet je je domicilie vestigen in de heropgebouwde woning. Die woning moet dan je enige woning zijn, je hoofdverblijfplaats. En, je moet minimum vijf jaar aan die voorwaarde voldoen, want anders moet je een deel van het genoten voordeel terugbetalen.
De totale oppervlakte van de heropgebouwde woning mag niet groter zijn dan 200 vierkante meter.

Wil je meer informatie hierover, dan kan je terecht bij je notaris. Vanzelfsprekend informeert Domestic Makelaars je ook graag.


Wens je meer info?

Wens je meer informatie?

Geen probleem. Domestic Makelaars helpt je graag verder. Je kan al onze kantoren telefonisch contacteren of stuur ons gewoon een berichtje met jouw vragen via ons contactformulier!

Contacteer ons
Vraag een schatting aanGratis schatting