Parkdomein De Patrijs combineert architecturaal erfgoed met luxueus nieuwbouwproject


21/12/2023

Op een parkdomein van 5.600m², centraal gelegen in de Leopoldstraat te Rijkevorsel, zal de Kempische promotor ‘Domestic Woonprojecten NV’ binnenkort starten met de realisatie van een bijzonder nieuwbouwproject.

Op zaterdag 20 januari kan de modernistische erfgoedvilla éénmalig bezocht worden. Een buitenkans voor design –en architectuurliefhebbers!

(Lees verder onder de foto)

Erfgoedvilla uit 1941

Parkdomein ‘De Patrijs’ omvat een bestaande modernistische erfgoedvilla uit 1941 die wordt gerenoveerd tot 2 appartementen. Daarnaast worden er 2 kleinschalige nieuwbouwblokken gerealiseerd met telkens 6 appartementen en 1 exclusief penthouse. 

De villa is een ontwerp van architect Eduard Van Steenbergen en werd gebouwd in opdracht van aannemer L. Van Roey. Het is meteen ook het laatste bouwwerk dat Van Steenbergen tijdens WO II tot een goed einde kon brengen. De villa heeft een hoge architecturale waarde door zijn typisch modernistische vormentaal.

De knappe villa bestaat uit twee bouwlagen onder een plat dak, heeft een langgerekt balkvormig rechtervolume met halfcirkelvormige rotonde achteraan, samengaand met een licht achteruitwijkend kleiner linkervolume met afgeronde uitbouw vooraan. De blikvanger is de monumentale trapzaal in carrara marmer en met trapleuningen met leder bekleed. De glas-in-loodramen met gestileerde bloemen en vlinders, zijn schitterend.

Respect voor het verleden

Projectontwikkelaar Dirk Schoenmaekers is trots dat hij dit project mag presenteren. ‘Er ging veel overleg aan vooraf. Zowel met de gemeentelijke overheid als met Erfgoed Noorderkempen. Maar ook met de buren werd enkele keren gecommuniceerd. Ik ben blij dat alle betrokken partijen zich positief en constructief hebben opgesteld.’

Het feit dat de projectontwikkelaar respect toonde voor het verleden, creëerde veel goodwill. ‘Zelfs de bomen die het domein sieren sinds decennia blijven bewaard en er werden er zelfs verpland. Zowel de villa als de nieuwbouw nestelen zich in het bestaande bomenpatrimonium en de tuin wordt verder aangelegd onder leiding van een tuinarchitect’ vult Dirk Schoenmaekers aan.


Duurzaam en luxueus wonen

De verkoop van de 16 appartementen is in handen van Domestic Makelaars. Volgens vastgoedadviseur Dirk Luyckx is de ligging van dit project één van de vele troeven. ‘Het project is super rustig gelegen, recht tegenover de basisschool en op een boogscheut van het gemeentehuis en het dorpsplein.’

Dirk Luyckx, een man van de streek, is zeer enthousiast over de 2 appartementen die in de villa zullen worden gerealiseerd. ‘Met woonoppervlaktes van 156m² en 195m² en ruime privéterrassen, beloven dit twee unieke designparels te worden’. De twee nieuwbouwcomplexen zijn identiek met 3 omvangrijke gelijkvloers appartementen, 3 wooneenheden op de eerste verdieping en een penthouse met uitzonderlijk groot terras op de tweede verdieping. Het project omvat tevens een ondergrondse kelder welke toegang geeft tot de garageboxen, staanplaatsen voor wagens, fietsen en de privébergingen.

KIJKDAG ERFGOEDVILLA & LANCERING NIEUWBOUWPROJECT

Tijdens de kijkdag kan de villa vrijblijvend bezocht worden. Domestic Makelaars zal aanwezig zijn om informatie te geven over het nieuwbouwproject.

  • Zaterdag 20 januari 2024 van 10u-15u
  • Op de site aan de Leopoldstraat 18-20 te Rijkevorsel
  • Vrije toegang
Vraag een schatting aanGratis schatting