An evening with Bart Verhaeghe


01/11/2021

Vorige week stond "An evening with Bart Verhaeghe" op het programma. Domestic Makelaars nodigde een 100tal interessante namen uit de vastgoed/nieuwbouwwereld uit voor een boeiende avond. De iconische bloemmolens van Geel Ten Aard werden de voorbije zomer omgedoopt tot de BloemFabriek en deze locatie zorgde voor een mooie setting.

(Lees verder onder de video.)


Interessante sprekers

We hadden een mooi programma samengesteld met 3 begeesterende sprekers. 

Architect Tom Reynders (TRIAS Architecten uit Turnhout) beet de spits af met een presentatie van de reconversieplannen voor de site van de Bloemmolens. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de redactie van het RUP voor deze industriële site met een enorm potentieel. Tom is als architect en stedenbouwkundige zeer nauw betrokken bij dit project en heeft alvast een tipje van de sluier gelicht.

Vervolgens kwam schepen Bart Julliams (Ruimtelijk Beleid - Stad Geel) met gepaste trots zijn ‘Beleidsplan Ruimte’ voor de stad Geel toelichten. De stad Geel vervult een pioniersrol in Vlaanderen door als eerste haar beleidsplan ruimte neer te leggen. Zowel het doorlopen planproces als de inhoudelijke krachtlijnen zijn vernieuwend.

Bart Verhaeghe was onze centrale gast en hij mocht het grootste deel van de avond voor zijn rekening nemen. Vorige week was een heuglijke week voor de succesvolle vastgoedondernemer want de langverwachte omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge werd afgeleverd door de Vlaamse Regering. 

Maar Verhaeghe is zo veel meer dan de voorzitter van de landskampioen. 

Net afgestudeerd en zonder startkapitaal, liet hij Aannemingen Verelst rond de eeuwwisseling uitgroeien tot de wereldwijd actieve projectontwikkelaar Eurinpro, waarmee hij kantoorcomplexen en logistiek vastgoed bouwde. Vanuit een innovatieve benadering, waarbij vastgoed als een financieel product werd beschouwd en niet langer als bakstenen, werd Eurinpro marktleider in Europa. Het bedrijf werd in 2006 verkocht aan het Australische Macquarie Goodman.

Vandaag runt Bart Verhaeghe een familieholding die investeert in vastgoed (projectontwikkelaar Uplace), publieke en niet-beursgenoteerde bedrijven, non-profit en uiteraard ook in voetbal.

(Lees verder onder de foto's.)

Icoon uit de Kempen

Na de presentatie mocht Bart een cheque ontvangen uit de handen van Julien Cools voor de Club Brugge Foundation. Julien Cools is geen onbekende voor Bart Verhaeghe. Cools speelde immers 6 seizoenen voor Club Brugge, speelde 35 wedstrijden voor de Rode Duivels en won de Gouden Schoen in 1977. Een echt icoon uit de Kempen!
Vraag een schatting aanGratis schatting